In het bericht zegt de man dat hij en zijn vriend worden bedreigd Facebook

Een man uit Amsterdam Nieuw-West zegt dat hij en zijn vriend stelselmatig worden bedreigd en gepest door hun buren. Op Facebook heeft de man een bericht geplaatst waarin hij vertelt wat hem is overkomen.

"We mogen hier niet blijven wonen van de buren, we zijn daarom ook met de dood bedreigd", schrijft de man. "We hebben Marokkaanse buren, en twee mannen die naast hun wonen, dat kan echt niet. Alle homo's moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden."

Niet serieus

De man schrijft dat er stenen tegen de ramen worden gegooid en dat ze 's nachts wakker worden gehouden. Volgens de man wil de politie niets doen aan de situatie. "De buurjongen is een bekende bij de politie, heeft al vaak problemen. Maar de politie doet er verder niets mee, misschien zijn ze ook bang? Of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus?"

De politie laat maandag weten dat ze een aangifte binnen hebben gehad en de melding serieus nemen. Zij hebben de afgelopen maanden meerdere meldingen van het stel binnengekregen. Volgens de politie gingen deze klachten vooral over geluidsoverlast. De wijkagent is met beide partijen in gesprek.

Gemeente

Ook de gemeente doet te weinig, zegt de man. "We vallen wel bij de gemeente onder maatwerk, maar dan moet je in Amsterdam blijven wonen. (...) We willen weg uit Amsterdam omdat we hier niet veilig zijn, maar de gemeente maakt uit dat je dan in Amsterdam moet blijven." Het bericht werd zaterdagmiddag op Facebook gezet. Zondagavond was het enkele honderden keren gedeeld.

De gemeente zegt dat de zaak de aandacht heeft en dat burgemeester Van der Laan aanstaande vrijdag een gesprek heeft met het stel.

STER reclame