NOS Nieuws

Extreem succes voor Floating Piers: ruim 1,2 miljoen bezoekers

  • AFP
    The Floating Piers in Noord-Italië werd druk bezocht
  • AFP
    Het dorpje Sulzano kon de enorme hoeveelheid bezoekers niet aan

Het was een bijzondere trekpleister in Noord-Italië: The Floating Piers. Een watertapijt op het Iseomeer bij het dorpje Sulzano. Het bijzondere kunstwerk van de Bulgaarse kunstenaar Christo trok de afgelopen weken naar schatting meer dan 1,2 miljoen mensen. Dat is veel meer dan de 500.000 die waren verwacht.

Het drijvende pad leidde naar twee eilanden in het meer. Het was gemaakt van 200.000 kunststof pontons en was zo'n 3 kilometer lang.

Kunstenaar Christo verankerde de pontons aan de bodem van het meer. Een monsterklus, want het kostte zeven maanden om dat voor elkaar te krijgen.

Vanaf het begin dat The Floating Piers toegankelijk was voor het publiek liep het storm. Het was zelfs zó druk dat het piepkleine Sulzano de enorme toestroom niet eens aan kon. De autoriteiten voelden zich daarom genoodzaakt om het kunstwerk 's nachts te sluiten.

Kunst op het water

Ondanks de grote drukte, kijkt burgemeester Paola Pezzotti van Sulzano terug op een paar fantastische weken. "We zijn blij om te zien dat de mensen ervan genoten om over het kunstwerk te lopen. Ze waren erg voldaan toen ze ervanaf kwamen", zegt zij.

The Floating Piers was het eerste grote project voor de 81-jarige Christo, sinds zijn vrouw Jeanne-Claude zeven jaar geleden stierf. De twee werden samen bekend, omdat ze regelmatig grote gebouwen of objecten als kunstproject inpakten. Een bekend voorbeeld hiervan is de Reichstag in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl