Vincent Janssen poseert met een fan.
NOS Voetbal

Janssen wil naar de Spurs, maar raakt almaar meer gefrustreerd

Terwijl de transfercarrousel op volle toeren draait en de miljoenen over tafel vliegen, lijkt een van Nederlands meest begeerde spelers van dit moment, Vincent Janssen, verstrikt geraakt in een krachtenspel tussen maar liefst vier clubs. Zeer tegen zijn zin moet Janssen wachten of hij binnenkort de afslag Engeland, Frankrijk of toch Duitsland moet nemen.

Dat Janssen deze zomer AZ verruilt voor een Europese topploeg is welhaast een uitgemaakte zaak. Maar waar zijn toekomst ligt, is ongewis. Zo beweert Paris Saint-Germain een akkoord te hebben over de aankoop van de spits, laat Janssen zelf weten het liefst naar Tottenham Hotspur te willen, heeft AZ duidelijk gemaakt het bod van zowel PSG als Tottenham te laag te vinden en hoopt op de achtergrond het Duitse VfL Wolfsburg straks de lachende derde te zijn.

Afgewimpeld

De Franse sportkrant L'Équipe schreef nota bene vandaag dat Paris Saint-Germain een akkoord heeft met AZ, maar vanuit Alkmaar werd dat vervolgens stellig ontkend. "Wij hebben zelfs geen bod ontvangen van Paris Saint-Germain", sprak een woordvoerder.

Vorig jaar haalde AZ Janssen voor vier ton bij Almere City vandaan. Een jaar later is de 22-jarige spits topscorer van de eredivisie en hoopt AZ de hoofdprijs voor de steraanvaller te kunnen krijgen.

Janssen voelt zich de dupe van de transfersoap. Naar verluidt heeft AZ een bod van 18 miljoen euro van Tottenham Hotspur afgewimpeld, hetgeen in de ogen van Janssen aantoont dat de Alkmaarse club zich onredelijk opstelt. "Dat is een hoog bod, maar AZ wil niet eens aan tafel", zei Janssen donderdag tegen het Algemeen Dagblad. "Ik wil zo snel mogelijk ergens anders aan de voorbereiding beginnen. Dit is frustrerend."

Geen Studio France

Inmiddels zou de Londense club zich opnieuw gemeld hebben bij AZ. Het contract van de spits loopt medio 2019 af. Opvallend is dat directeur Klaus Allofs van VfL Wolfsburg recent in het Duitse voetbalblad Kicker liet weten Janssen te willen aantrekken en daarvoor bereid is diep in de buidel te tasten.

Dat de spanning in Alkmaar naar het kookpunt is opgelopen, blijkt uit de soms gespannen houding die alle betrokken partijen inmiddels vertonen. Ook daarvan lijkt Janssen de dupe.

Janssen zou vanavond bij Henry Schut aanschuiven in Studio France, maar moest zich gedwongen afmelden. Hij mag niet van AZ. "De club verbiedt Vincent zijn optreden bij de NOS vanwege alle transferperikelen rondom zijn persoon", zo liet zijn zaakwaarnemer weten.

Vincent Janssen maakt de 0-1 in het oefenduel van Oranje met Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl