NOS Wielrennen

Mollema: jammer dat het Stuyven net niet lukt

Mollema: had bij de eerste drie kunnen eindigen

Lange tijd leek het erop dat Jasper Stuyven, ploeggenoot van Bauke Mollema, de tweede Touretappe zou winnen. Maar er komt geen champagne op tafel bij Trek vanavond, want Stuyven werd een halve kilometer voor de streep bijgehaald.

"Zo jammer dat het niet gelukt is, hij had zo'n mooie voorsprong", reageert Mollema. "Ik zat erop te hopen, want hij kan het gewoon afmaken. Het is jammer dat het de laatste kilometers bergop ging. Daar verloor hij veel tijd."

In eerste instantie had Mollema niet gedacht dat de kopgroep waar Stuyven deel van uitmaakte, kans had op de dagzege. "Een groep van vier renners heeft vaak weinig kans in dit soort etappes. Het verbaasde me dat de ploegen van Greg van Avermeat (BMC) en Peter Sagan (Tinkoff) niet eerder op kop gingen rijden. Op zestig kilometer voor de streep had ik het gevoel dat hij de rit zou kunnen winnen."

Vogel voor de kat

Mollema zelf werd negende, maar er had meer ingezeten, denkt hij. "Ik was heel goed aan het opschuiven, maar ik werd klem gezet doordat er een paar renners naar links gingen. Daar verloor ik al mijn snelheid. Ik weet niet of ik anders had kunnen winnen, maar een plek bij de eerste drie was mogelijk geweest."

Volgens Roy Curvers was de etappe naar Cherbourg-en-Contentin een typische Tourrit. "Heel lang wachten en aan het einde veel hectiek en een hoge snelheid. Veel klassementsploegen waren bang dat er meer te verliezen was dan te winnen. Met zo'n finale weet je dat de koplopers de vogel voor de kat zijn. De winnaar hadden we al kunnen opschrijven vanochtend, dan hadden we niet hoeven fietsen."

Tom-Jelte Slagter reed in de slotkilometers nog even weg uit het peloton, maar zijn poging strandde al snel. "Ik had gehoopt dat mijn aanval anders zou uitpakken. Misschien ging ik te vroeg, maar dat weet je nooit. Tien seconden later had het misschien niet eens meer meer gekund."

Kelderman tevreden

De beste Nederlander werd Wilco Kelderman: hij eindigde op plaats zes. "De finale was heel hectisch. Het ging op en neer met veel bochten. Bert-Jan Lindeman en ik zaten goed van voren. Ik ging goed aan, maar toen de anderen doorversnelden, kon ik niet volgen. Maar toch houd ik een goed gevoel over aan deze etappe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl