De kwestie heeft Clinton in verlegenheid gebracht
NOS Nieuws

Hillary Clinton door FBI ondervraagd over e-mails

Hillary Clinton is door de FBI ondervraagd over het gebruik van een privé e-mailadres voor mails die ze verstuurde als minister van Buitenlandse Zaken. Ze liet zich vandaag 3,5 uur lang vrijwillig ondervragen op het hoofdkwartier van de FBI in Washington.

Haar campagneteam benadrukt dat de ondervraging niet onverwacht kwam en geen aanleiding geeft om te denken dat ze vervolgd gaat worden. Clinton zelf wil niets over de ondervraging zeggen.

Juristen noemen het onwaarschijnlijk dat haar een strafzaak boven het hoofd hangt. De ondervraging zou er eerder op duiden dat het onderzoek door de Amerikaanse justitie wordt afgesloten.

Illegaal

De e-mails zijn voor Clinton een lastige kwestie in de presidentscampagne, die ze zo snel mogelijk achter zich wil laten. Haar tegenstander Donald Trump gebruikt de zaak om haar aan te vallen. Volgens hem laat het zien dat ze niet vertrouwd kan worden.

Tegenstanders van Clinton noemen het gebruik van een privé e-mailadres voor officiële mails illegaal. Het zou in elk geval laten zien dat ze laks omgaat met de staatsveiligheid. Clinton bestrijdt dat en wijst erop dat haar voorgangers het ook deden. Volgens haar was het gebruik van haar privé-adres gewoon makkelijk.

Eind 2014 overhandigde ze duizenden e-mails aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvan kregen er 65 achteraf de kwalificatie 'geheim' en 22 zelfs de kwalificatie 'zeer geheim', hoewel Clinton zelf zei dat er geen vertrouwelijke informatie was verstuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl