NOS Nieuws

Studenten gameopleiding Drachten gezakt na fout in examen

Veertien studenten van een game-opleiding in Drachten moeten hun examen opnieuw maken vanwege een fout in de toets. Het herexamen duurt negen dagen.

Het examen werd ingevuld door studenten van de opleidingen Game Artist en Gamedeveloper. Achteraf bleek dat de toets niet voldeed aan de regels. "Simpelweg kun je zeggen dat er een examenprocedure is gevolgd die niet voldeed aan de eisen van de onderwijsinspectie", aldus een woordvoerder van het ROC Friese Poort. En daar kwam de examencommissie pas achteraf achter.

Twintig weken

De studenten hebben tijdens een stageperiode van twintig weken gewerkt aan de opdracht. De opleiding heeft voor het herexamen een kortere toets gemaakt. Daarmee zullen de studenten negen dagen bezig zijn. Een woordvoerder van het ROC zegt de situatie 'te betreuren'.

De opleiding komt de studenten financieel tegemoet. "Stel dat studenten een vakantie hebben geboekt die ze nu moeten missen, dan kunnen ze de reiskosten vergoed krijgen. Ook voor studenten die in deze negen dagen anders een vakantiebaan hadden gehad, treffen we een regeling", legt de woordvoerder uit.

De studenten beginnen dinsdag met hun examen. Op 15 juli horen ze of ze geslaagd zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl