Amerikaanse gijzelaar twee keer bevallen

Coleman en Boyle Familiefoto

Een Amerikaanse vrouw die al sinds 2012 met haar man wordt vastgehouden in Afghanistan, is in gevangenschap twee keer bevallen van een zoon. Haar familie maakte dat bekend in een boodschap aan haar gijzelnemers.

Caitlan Coleman en Joshua Boyle werden op 4 juli 2012 ontvoerd toen ze op reis waren door Afghanistan. Coleman was al zwanger en beviel later van een zoon. 

Afgezien van twee korte videoboodschappen hoorde de familie daarna jarenlang niets van de twee. In november vorig jaar werd er via-via een brief van Coleman naar haar familie gestuurd. Daarin schreef ze dat ze nog een zoon had gekregen. 

Ramadan

"Bedankt dat jullie dit prachtige nieuws met ons delen. Deze zegen brengt ons veel geluk", zegt haar vader in een videoboodschap aan de gijzelnemers. "Maar het brengt ook verdriet. We willen graag bij onze dochter zijn en onze kleinzoons vasthouden en ontmoeten."

Interview met de ouders van Coleman

In de video smeekt de familie de daders om de twee vrij te laten. "Als man, als vader en als grootvader vraag ik u genade te tonen en mijn dochter, haar man en onze prachtige kleinkinderen te laten gaan." 

Er is nooit bekendgemaakt of er losgeld wordt geëist voor de twee. De familieleden hebben wel gezegd dat ze te arm zijn om aan zo'n eis te voldoen. De familie hoopt dat de daders de twee ter ere van ramadan willen vrijlaten. 

De oproep van de familie

STER Reclame