EPA
NOS Nieuws

Politie bestormt restaurant Bangladesh

De Bengaalse politie is het restaurant binnengevallen waar de hele nacht een twintigtal mensen werd gegijzeld. Ongeveer acht terroristen verschansten zich gisteravond in het gebouw.

Bij de aanval werd geschoten en gingen explosies af. Volgens ooggetuigen zouden de daders "Allahoe akbar" hebben geroepen. Er werd daarna over en weer geschoten tussen de daders en de politie. Daarbij kwamen twee agenten om het leven.

De politie heeft de hele nacht geprobeerd te onderhandelen met de gijzelnemers, maar zonder resultaat. De veiligheidsdiensten hadden al gezegd dat er aan het begin van de ochtend zou worden geprobeerd de gijzelnemers te overmeesteren. Even voor 08.00 uur werd de tegenaanval ingezet.

Ochtendgloren

Er waren volgens getuigen harde knallen te horen bij de bestorming. Ook werd er geschoten en geschreeuwd. Een politiewoordvoerder zegt dat er voor de bestorming zo'n honderd agenten worden ingezet.

Volgens de politie wisten tussen de vijf en dertien gijzelaars tijdens de bestorming te ontsnappen. Lokale media melden dat meerdere daders om het leven zijn gekomen.

IS?

Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de aanval opgeëist via sociale media. Er werden ook foto's getoond van mensen die zouden zijn omgekomen bij de aanslag. IS claimt dat er bij de gijzeling twintig doden zijn gevallen.

Het restaurant is populair bij buitenlanders in Dhaka. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ervan uit dat er geen Nederlanders worden vastgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl