De Noord-Ier Niall McGinn viert zijn treffer tegen Oekraïne ,
NOS Voetbal

Net terug van het EK en McGinn scoort ook alweer voor Aberdeen

Her en der sluiten internationals zich later aan bij hun clubs. Ze mogen eerst bijkomen van alle recente vermoeienissen voordat ze zich op de voorbereiding op het nieuwe seizoen storten.

Zo hoeven Riechedly Bazoer, Jasper Cillessen en Kenny Tete zich pas komende maandag bij Ajax te melden. Ze hebben tenslotte voorafgaand aan het EK nog enkele oefenduels met Oranje afgewerkt, waardoor hun vakantie enigszins in het gedrang kwam.

Blessuretijd

Laat het Niall McGinn niet horen. De Noord-Ier is net terug van het EK in Frankrijk, waar hij drie keer mocht invallen. Tegen Oekraïne scoorde hij zelfs nog: de 2-0, ver in blessuretijd. En ook in de achtste finales tegen Wales kwam hij binnen de lijnen, in een duel dat afgelopen zaterdag gespeeld werd.

Maar uitrusten is er voor McGinn niet bij. Donderdagavond stond hij alweer op het veld, in het shirt van Aberdeen dat moest aantreden in de eerste voorronde van de Europa League. Gewoon in de basis en de volledige speeltijd. En niet tevergeefs: hij scoorde, opnieuw in de blessuretijd. Mede dankzij die treffer won Aberdeen met 3-1 van het Luxemburgse Fola Esch.

EK 2016: samenvatting Oekraïne-Noord-Ierland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl