Franse topzwemmer: als IJsland EK wint, zwem ik het eiland rond

Yannick Agnel EPA

Als IJsland op het EK in Frankrijk met de titel aan de haal gaat, dan zwemt Yannick Agnel een rondje om het eiland. Die opmerkelijke belofte deed de Franse zwemmer via een tweet.

De 24-jarige Agnel, die op de Spelen van 2012 goud veroverde op de 200 meter vrije slag, hoopt ongetwijfeld in meerdere opzichten dat zijn landgenoten hun favorietenrol waarmaken. Een zwemtocht rond het eiland is namelijk ruim 2.000 kilometer lang.

Yannick Agnel
@YannickAgnel
Si les islandais gagnent l'Euro, je fais le tour de l'Islande à la nage. #ANGISL
3 jaar geleden
ninotna_so
@epitomz
@YannickAgnel 28 jours à 3km/h, désolé si j'ai pris un peu large
3 jaar geleden

Juiste weer

"Ik zou het niet aanraden, maar het is mogelijk", ging de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson in op de tweet van Agnel. "Al raad ik hem wel aan om het juiste weer af te wachten."

Hallgrimsson, die samen met Lars Lagerbäck de leiding heeft bij IJsland, maakt de vergelijking met een recent voetbalsprookje. "Ik hoop dat het afloopt zoals het bij Leicester City ging. Ik denk dat beide teams dezelfde teamgeest hebben", aldus Hallgrimsson, die in het dagelijks leven tandarts is. "Maar de wereld vergaat niet als we verliezen. Dat is een groot voordeel."

Zwemtocht

De confrontatie tussen Frankrijk en IJsland is zondag 3 juli. Uiterlijk een week later weet Agnel of hij zich kan gaan opmaken voor een bizarre zwemtocht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bondscoach IJsland wil sprookje Leicester herhalen

STER Reclame