Lucy McKenzie, Untitled, 2004

Duitser schenkt Stedelijk Museum 600 kunstwerken

Het Stedelijk Museum in Amsterdam krijgt 600 hedendaagse kunstwerken. Het is een schenking van de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann.

Het museum houdt in november 2017 een tentoonstelling rond de schenking. Daar zit werk bij van Wolfgang Tillmans, Christopher Williams, Cosima von Bonin, Lucy McKenzie, Paulina Olowska, Jorge Pardo en John Stezaker. Het museum heeft de afgelopen jaren solotentoonstellingen gehad van een aantal van deze kunstenaars.

Voor verzamelaar Borgmann was dat ook een van de redenen om te kiezen voor het museum: "Sinds mijn eerste bezoek aan het Stedelijk in de jaren 60 heb ik het museum op de voet gevolgd. Het voelt voor mij als een thuisbasis."

Internationale top

Het werk is van kunstenaars die in de jaren 90 en 00 doorbraken en die nu internationaal tot de top behoren. De samenstelling van de schenking is volgens het Stedelijk Museum gevarieerd: het zijn schilderijen, installaties, collages, sculpturen, fotografie, werk op papier en film.

Verzamelaar Borgmann geeft ook tien werken van de belangrijke Duitse kunstenaars Isa Genzken en Martin Kippenberger langdurig in bruikleen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl