ANP
NOS Sport

Tennisser Schoorel beëindigt loopbaan

Tennisser Thomas Schoorel heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 27-jarige Amsterdammer, die in 2011 kortstondig deel uitmaakte van de mondiale tophonderd, werd de afgelopen jaren achtervolgd door blessures aan onder meer zijn elleboog en heupen.

"Ik zou een operatie aan mijn heupen moeten ondergaan om terug te keren. Door dat niet te doen, zit wedstrijdtennis er niet meer in voor mij. Geld speelt hierin ook een rol, want ik moet aan de slag", aldus Schoorel, die inmiddels een andere baan heeft gevonden.

In september van vorig jaar speelde Schoorel, in juli van 2011 de nummer 94 van de wereld, op het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn zijn laatste wedstrijd. In de eerste ronde was hij met 6-3, 6-2 kansloos tegen de Duitser Tobias Kamke.

Davis Cup

Schoorel kwam in zijn loopbaan drie keer uit voor het Nederlands Davis Cup-team, waarin hij twee zeges boekte. Zijn hoogtepunt is het bereiken van de tweede ronde op Roland Garros. In 2011 werd hij in de tweede ronde gestuit door Stan Wawrinka.

Roland Garros 2011: Schoorel bereikt tweede ronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl