Blokker Holding schrapt Bart Smit en Toys XL en maakt er allemaal Intertoys-filialen van ANP

De namen Bart Smit en Toys XL verdwijnen uit het straatbeeld. Ze gaan verder onder de naam van de al bestaande keten Intertoys. Dat heeft moederbedrijf Blokker Holding bekendgemaakt.

Er is gekozen voor Intertoys omdat daar de meeste winkels van zijn. Ook heeft Intertoys een sterk netwerk van franchisers, aldus Blokker. Het concern heeft nu 234 Bart Smit-winkels en 14 vestigingen van Toys XL. Intertoys telt ruim 300 filialen. In totaal werken bij de drie formules ruim 4000 mensen.

De winkels van Bart Smit worden begin volgend jaar omgebouwd. Later in dat jaar zijn de vestigingen van Toys XL aan de beurt. Dan gaat de nieuw samengevoegde speelgoedketen ook over op één webshop: intertoys.nl.

Toekomst

Door de samenvoeging gaan er naar verwachting enkele tientallen banen verloren, met name op het Amsterdamse hoofdkantoor van de keten. Blokker denkt de klant met één keten beter te kunnen bedienen. Volgens concerndirecteur Van Nieuwenhuizen komt de keten straks met innovaties die de formule relevant houden voor de klant van de toekomst.

STER reclame