Richard Branson noemt de brexit een grote ramp en ziet investeringen nu al teruglopen.
NOS Nieuws

Richard Branson: brexit gaat veel geld kosten

De Britse zakenman en miljardair Richard Branson vindt dat er een nieuw referendum moet komen, nu de Britten doorkrijgen welke schade ze hebben aangericht met een stem voor een brexit. Alleen al zijn eigen conglomeraat Virgin Holding, waaronder verschillende bedrijven vallen zoals een luchtvaartmaatschappij en een hotelgroep, heeft een derde van zijn waarde verloren, zei hij op de Britse televisie.

Branson voorziet rampspoed als de Britten daadwerkelijk uit de Europese Unie stappen. Volgens hem gaat Groot-Brittannië sowieso een recessie tegemoet. Virgin heeft volgens de zakenman nu al een deal afgezegd waarmee 3000 banen gemoeid waren.

Voorgelogen

Volgens Branson moet er een nieuw referendum komen, want volgens hem zijn de Britten door het vertrekkamp voorgelogen. "Het brexit-kamp zei dat de mogelijke financiële gevolgen werden overdreven." Volgens Branson is nu al duidelijk dat dat niet zo is.

Tegenover de Britse krant The Guardian zegt Branson dat hij Chinese ondernemers heeft gesproken die hem vertelden dat ze geplande investeringen in Groot-Brittannië in de ijskast hebben gezet. Volgens Branson hebben politici die voor de brexit zijn, jarenlang hard werk van het Britse bedrijfsleven kapotgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl