De paus spreekt met verslaggevers op weg terug naar Vaticaanstad
NOS Nieuws

Paus Franciscus: kerk moet excuses maken aan homo's

Paus Franciscus vindt dat de Rooms-Katholieke Kerk zijn excuses moet maken aan homoseksuelen voor de manier waarop ze zijn behandeld. In het pauselijk vliegtuig zei hij opnieuw tegen verslaggevers dat de kerk niet het recht heeft om homo's te veroordelen en dat ze respect verdienen.

Franciscus is op weg naar Vaticaanstad vanuit Armenië. Volgens de kerkvorst moet ook vergiffenis worden gevraagd aan andere groepen die zijn uitgesloten of genegeerd, zoals vrouwen, armen en kinderen die slavenarbeid moeten verrichten.

Zondig

De paus deed zijn uitspraken nadat hem aan boord van zijn vliegtuig was gevraagd of hij het eens was met een van zijn adviseurs, de Duitse kardinaal Reinhard Marx. Die zei na de schietpartij in de nachtclub Pulse in Orlando dat de kerk homoseksuelen excuses verschuldigd is.

Het is niet de eerste keer dat Franciscus zich uitlaat over homoseksuelen. Hij zei eerder al dat ze niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden. De officiële kerkleer is dat homoseksuele neigingen niet zondig zijn, maar homoseksuele handelingen wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl