Frans Timmermans
NOS Nieuws

Timmermans: brexit geen geïsoleerd incident

Volgens eurocommissaris Frans Timmermans is de brexit geen geïsoleerd incident, maar is het een uiting van een gevoel dat op meer plekken in Europa leeft. Timmermans schrijft dit op zijn Facebookpagina.

Hij zegt voor zowel het blijf- als vertrek-kamp teleurgesteld te zijn over de uitslag. "Te veel mensen hebben de conclusie getrokken dat ze alles kunnen verliezen en niets winnen in deze tijd van globalisering", schrijft Timmermans.

Volgens Timmermans moeten de Britten en de EU een manier vinden om naast elkaar te bestaan. Hij zegt dat ze over hun verschillen moeten heenstappen en elkaar geen verwijten moeten maken. Hij wil de tijd nemen voor reflectie en discussie over de EU.

Niet serieus

Timmermans zegt dat te veel mensen in Europa het gevoel hebben dat ze de controle zijn kwijtgeraakt over hun toekomst. Hij zegt dat dat gevoel serieus moet worden genomen en op een overtuigende manier moet worden weggenomen. Volgens Timmermans is het verkeerd om dit te proberen met overdreven uitspraken of makkelijke retoriek.

De eurocommissaris zegt dat er tijd nodig is om een reactie op het anti-Europese sentiment te vinden. Hij zegt dat de EU niet gesteund wordt zolang het als een machteloos instituut wordt gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl