Darijo Srna
NOS Voetbal

Srna zwaait af als Kroatisch international

Met de uitschakeling van Kroatië op het EK kwam zaterdag ook de interlandloopbaan van de Kroatische aanvoerder Darijo Srna ten einde. De 34-jarige rechtsback stopt na veertien jaar als international. Srna kwam 134 keer in actie voor zijn land en is daarmee recordinternational. Hij scoorde 22 keer in het shirt van Kroatië.

"Het EK in Frankrijk wordt zeker mijn laatste toernooi", zei de speler van het Oekraïense Sjachtar Donetsk al voor het EK. "Ik ben het reizen moe, wil meer tijd doorbrengen met mijn familie en wil me focussen op Sjachtar."

Zes grote toernooien

Srna debuteerde eind 2002 in het Kroatische elftal en deed vanaf 2004 mee aan vier EK's en was twee keer van de partij op een WK (2006, 2014). Het duel met Portugal van zaterdag was zijn laatste interland en daarmee eindigde zijn interlandloopbaan met een grote teleurstelling.

Darijo Srna (r) in duel met Nani (l)

Vooraf het EK gingen er in Kroatië stemmen op om Srna te vervangen, maar de routinier speelde een sterk toernooi. In het EK-spelersklassement van de UEFA staat hij vooralsnog op de eerste plaats bij de vleugelverdedigers.

Tegenover het sportief succes stond ook een groot persoonlijk leed. Na de openingswedstrijd tegen Turkije hoorde Srna dat zijn vader was overleden. Hij vloog terug naar Kroatië voor de uitvaart, maar sloot daarna weer aan bij de nationale ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl