Max Caldas
NOS Sport

Croon verrassing in olympische hockeyselectie

Bondscoach Max Caldas heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bekendgemaakt. In totaal bestaat de selectie uit zestien spelers en twee reserves.

Grootste verrassing is het 17-jarige talent Jorrit Croon van HGC die van de bondscoach de voorkeur krijgt boven Constantijn Jonker. De spits van Kampong is als reserve is aangewezen samen met keeper Pirmin Blaak van Rotterdam.

Hockeytalent Croon in tranen na olympische selectie

"Met deze groep hebben we de beste kans om goed te presteren in Rio", vertelde bondscoach Caldas. "Ik kijk niet naar de leeftijd van de spelers, als je goed bent, ben je goed. Jorrit is jong en leergierig en met hem hebben we een creatieve en balvaste speler in de groep."

Voor aanvoerder Robert van der Horst worden het zijn derde Olympische Spelen. "Ik ben vereerd dat ik mee mag, als hockeyer heb je geen hoger platform dan de Spelen. We hebben een mooie groep spelers en het is leuk dat Jorrit bij de selectie zit. Hij heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt."

Afvallers

Roel Bovendeert, Jelle Galema, Bjorn Kellerman en Joep de Mol vielen als laatste spelers af en maken geen deel uit van de olympische groep.

Olympische hockeyselectie

SpelerClub (seizoen 2015-2016)
Seve van AssRotterdam
Sander BaartOranje Zwart
Billy BakkerAmsterdam
Jorrit CroonHGC
Jeroen HertzbergerRotterdam
Rogier HoffmanBloemendaal
Robert van der HorstOranje Zwart
Robbert KempermanKampong
Mirco PruyserAmsterdam
Glenn SchuurmanBloemendaal
Jaap StockmannBloemendaal
Hidde TurkstraRotterdam
Valentin VergaAmsterdam
Bob de VoogdOranje Zwart
Mink van der WeerdenOranje Zwart
Sander de WijnKampong
Reserves
Pirmin BlaakRotterdam
Constantijn JonkerKampong

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl