Torenhoge glazen glijbaan in Los Angeles geopend

time icon
Reuters

Los Angeles heeft er een ijzingwekkende attractie bij. Vandaag wordt de zogenoemde 'Skyslide' geopend voor publiek, een glazen glijbaan aan de zijkant van de US Bank Tower.

De glijbaan is dertien meter lang en brengt je van de 70ste naar de 69ste verdieping. Echt lang duurt het ritje niet; in ongeveer vier seconden ben je er doorheen. Voor deze paar seconden betaal je zo'n 17 euro.

Tijdens deze vliegensvlugge ervaring moet je vooral niet vergeten door het glas te kijken; je glijdt vanaf een hoogte van 300 meter waardoor je prachtig kan uitkijken over de skyline van Los Angeles. 

Mocht je door de spanning tóch vergeten te kijken, geen nood: je kunt altijd nog genieten van het uitzicht vanaf het openlucht-observatiedek op het dak van de wolkenkrabber.

Renovatie

De US Bank is met 73 verdiepingen en 310 meter het hoogste gebouw aan de Amerikaanse westkust. De bouw van de Skyslide, het observatiedek en een bar met restaurant op de een-na-hoogste verdieping zijn onderdeel van een grote renovatie van zo'n 46 miljoen euro.

De eigenaar van de wolkenkrabber hoopt met de nieuwe attracties meer mensen naar zijn kantoorpand te krijgen. Het beroemde gebouw zat ooit vol met prestigieuze bedrijven, maar door de economische crisis liep het pand de afgelopen jaren steeds verder leeg. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Torenhoge glijbaan Los Angeles

STER Reclame