NOS Nieuws

Labour-leider Corbyn zal niet vrijwillig opstappen

De leider van de Britse Labourparty is ondanks de tegenvallende referendumuitslag niet van plan om op te stappen. Jeremy Corbyn is het niet eens met kritiek dat hij een onzichtbare campagne heeft gevoerd. "Tweederde van onze kiezers heeft voor 'blijven' gestemd", zei hij.

Als Labour de macht krijgt komt er als het aan Corbyn ligt geen nieuw EU-referendum. "De beslissing tot een brexit is genomen, die moeten we respecteren. We moeten werken aan een nieuwe relatie met Europa."

Een miljoen mensen tekenden een online-petitie die oproept tot zo'n tweede referendum.

Halfslachtig

Een groep partijgenoten verwijt Corbyn dat hij halfslachtig campagne voerde voor een blijvend EU-lidmaatschap. Twee Labour-parlementariërs hebben het vertrouwen in hem opgezegd en willen zijn positie maandag in de Labour-fractie aan de orde stellen.

Corbyn verwees naar een petitie die oproept om de komende twee maanden niet te steggelen over het leiderschap. Die werd 140.000 keer getekend.

De Labour-leider hekelde de media omdat die in zijn ogen te veel aandacht hadden voor de strijd binnen de Conservatieve partij, in plaats van te berichten over de argumenten voor 'blijven' van Labour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl