Henk de Jong
NOS Voetbal

Henk de Jong aan de slag bij FC Groningen

Henk de Jong is vanaf komend seizoen in dienst van FC Groningen. Niet als trainer, maar als commercieel medewerker. "Een bewuste keuze", aldus De Jong, die zich breder wil oriënteren in de voetbalwereld.

In februari legde de 52-jarige De Jong zijn functie neer als hoofdtrainer van SC Cambuur, toen de club op de voorlaatste plaats stond. Een seizoen eerder haalde hij nog een puntenrecord in Leeuwarden, goed genoeg voor plaats 12 in de eredivisie.

Bij Groningen staat hij niet meer op het veld, maar is hij op kantoor te vinden. "Aan de ene kant om sponsors en adverteerders binnen te halen en aan de andere kant krijg ik een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het eerste elftal", vertelt De Jong op de clubsite.

Diverse opties

Hij tekent voor een jaar bij de Groningers. "Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen voor iets anders. In eerste instantie voor een jaar, maar met de intentie om het langere tijd te doen."

De Jong was tussen 2005 en 2007 ook al actief in Groningen, als trainer van de beloften. Het contact tussen de club en De Jong was overigens snel gemaakt. Zijn buurman werkt voor de 'Trots van het Noorden'.

Februari: uitgesproken De Jong vertrekt bij Cambuur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl