Adele koos ervoor haar album eerst alleen op cd uit te brengen. Dat bleek een goede zet
NOS Nieuws

Adele stopt boycot: '25' te beluisteren op Spotify

Een opvallende stap van Adele. De Britse zangeres heeft ervoor gekozen om haar meest recente album 25 toch op Spotify uit te brengen. Vanaf 00.01 uur vannacht is het album in Nederland te beluisteren. Volgens techsite Recode komt de muziek ook naar de platformen Apple Music en Tidal.

Hiermee komt er een einde aan een boycot die veel media-aandacht trok. Adele wordt gezien als een van de populairste artiesten van dit moment. Door haar muziek van de platformen te weren, liet de zangeres weten lak te hebben aan de groeiende druk om overal muziek te plaatsen.

8 miljoen

Dat had succes, de 'fysieke' verkoop was een groot succes. In februari waren er in Amerika 8 miljoen exemplaren van verkocht. Slechts zes andere albums hebben sinds 2001 dit aantal bereikt, schreef Billboard toen. Waarschijnlijk is Adele nu tot de conclusie gekomen dat de exclusiviteit niet meer nodig is, ze heeft er genoeg geld aan verdiend.

Terwijl streamingdiensten steeds populairder worden, beginnen artiesten zich ook steeds meer te roeren. Naast Adele liet ook Taylor Swift eerder weten haar muziek niet op Spotify te zetten. Ook weerde ze haar werk van Apple Music, vanwege onenigheid over de vergoeding. Na een charme-offensief van Apple kwam het daar alsnog terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl