Rolwolk boven Bataviahaven Lelystad
NOS NieuwsAangepast

Ergste voorbij, KNMI schaalt af naar code geel

Het KNMI heeft code oranje voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht om 13.45 uur ingetrokken. De waarschuwing gold sinds 10.00 uur omdat er onweersbuien met veel regen over het westen en midden van het land trokken.

Voor het hele land geldt nu code geel, omdat het overal kan gaan onweren, met kans op hagel, windstoten en veel neerslag.

De kans op wateroverlast was extra groot doordat in de Randstad vannacht en vanochtend vroeg al veel regen was gevallen.

Automobilist vergist zich in hoeveelheid regen

Om 10.00 uur was er op het KNMI-meetpunt Rotterdam Airport al 47,9 millimeter regen gevallen, waarmee het totaal voor juni op 148,3 millimeter kwam. Nooit eerder viel in juni in Rotterdam zoveel regen.

De Noordsingel in Rotterdam is overgelopen

Bij Hollands Spoor in Den Haag vervoerde een man voetgangers met een bakfiets.

In de Randstad had de vroege ochtendspits te maken met zware regen- en onweersbuien. Lokaal viel er extreem veel regen, waardoor wegen en straten onder water liepen.

Vooral in Zuid-Holland viel veel regen en waren straten en delen van snelwegen onbegaanbaar. In Rotterdam viel ook een dode in een ondergelopen kelder. Rond half acht trokken de buien uit de Randstad via Flevoland weg naar het noordoosten, maar later kwamen er nieuwe buien vanuit België over het westelijk deel van de Randstad.

Weerman Marco Verhoef over het weer de rest van de dag

Op de A28 werden vanochtend ter hoogte van De Uithof in beide richtingen twee rijstroken afgesloten omdat er water op de weg lag.

Ook op de A4 bij Leidschendam in de richting van Amsterdam lag water op de weg. Daar waren twee rijstroken dicht.

De langste file, 27 kilometer, stond rond 08.30 uur op de A1 tussen Hoevelaken en Muiden. Daar stond een vrachtwagen met pech en er waren tijdelijk rijstroken afgesloten doordat er water op de weg stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl