Bliksem bij Middelburg afgelopen nacht
NOS NieuwsAangepast

Noodweer bezorgt Zuid-Hollandse brandweer drukke nacht

Flinke regen- en onweersbuien zorgen voor problemen in het westen van het land. De brandweer krijgt tientallen meldingen van wateroverlast en blikseminslagen, vooral op de Zuid-Hollandse eilanden en in de omgeving van Rotterdam en Den Haag.

Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond staan daar veel kelders onder water. Ook op straat staat veel water en zijn riooldeksels weggespoeld.

Ook de spoedeisende hulp van het Sint Franciscus-ziekenhuis in Rotterdam is onder water komen te staan. De deur werkt niet meer, maar volgens de veiligheidsregio kunnen behandelingen gewoon doorgaan.

Zware regen- en onweersbuien zorgen voor overlast

Onder meer in Den Haag en Schiedam kwamen straten binnen enkele minuten blank te staan. Ook snelwegen waren even moeilijker begaanbaar door de hevige regenval, waarschuwden weggebruikers via sociale media.

Op een aantal plaatsen sloeg de bliksem in. In Moerkapelle brak daardoor een woningbrand uit en moesten de bewoners snel naar buiten. Ook enkele hotelgasten in Brielle werden ruw uit hun slaap gehaald; ze moesten na een brandmelding het pand uit voorzorg verlaten.

Daarnaast klaagden mensen op Twitter dat ze wel klaar zijn met de harde klappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl