1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

'Zet rij-instructeurs in als examinator'

De rijschoolbranche wil dat rij-instructeurs worden ingezet als examinator. Dit moet de lange wachttijden om af te rijden tegengaan.

Op veel plekken kunnen auto-rijexamens niet worden gepland binnen de gestelde termijn van zeven weken. Dat komt doordat er tegenwoordig ook veel 17-jarigen mogen afrijden.

Om dit op te lossen, pleit Frank Hoornenborg, voorzitter van brancheorganisatie BOVAG Rijscholen, ervoor om instructeurs in te zetten als examinator. In een column schrijft hij: "Het CBR zet alle zeilen bij om de problemen op te lossen, maar het blijkt nog steeds niet genoeg, althans: niet op de korte termijn."

De instructeurs moeten volgens Hoornenborg ruime ervaring hebben en mogen geen examens afnemen bij hun eigen leerlingen.

Het plan krijgt bijval van verschillende organisaties in de rijschoolbranche. Ook het CBR wijst het niet direct af. "Alles is bespreekbaar, maar de kandidaat heeft recht op een objectieve beoordeling. Als instructeurs de overstap willen maken en ze voldoen aan de hoge eisen, zijn ze welkom om te solliciteren", stelt de organisatie. Het CBR benadrukt dat de instructeurs sowieso moeten worden opgeleid tot examinator.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl