NOS Voetbal

Hamrén: verlies van Zlatan is een aderlating, hij is uniek

Hamrén kan uren praten over Zlatan: hij is uniek

De betekenis die Zlatan Ibrahimovic heeft gehad voor het Zweedse voetbal is amper in woorden uit te drukken, stelt bondscoach Erik Hamrén. Nadat de spits dinsdag tijdens een persconferentie na een vraag van NOS-verslaggever Bert Maalderink had bekendgemaakt na dit EK afscheid te nemen van het Zweedse nationale elftal, werd bondscoach Hamrén uitvoerig ondervraagd over zijn ervaringen met Zlatan.

"Je hebt een aparte persconferentie nodig om te praten over wat ik van Zlatan vind", begon de 58-jarige oefenmeester. "Je kan uren over hem praten. Zijn bijdrage aan het Zweedse voetbal is enorm. Je kan moeilijk aangeven wat hij precies heeft bijgedragen, maar hij is geweldig geweest voor heel Zweden."

Het vertrek van Ibrahimovic is een aderlating voor Zweden, beseft Hamrén. De spits maakte 62 doelpunten in 115 interlands. "Het verlies van Zlatan is een aderlating. Hij is uniek. We zullen hem missen om zijn doelpunten, maar ook om wie hij is. Zlatan heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij heeft het Zweedse voetbal echt geholpen."

De toekomst ziet er goed uit, al verliezen we wel onze grootste ster.

Erik Hamrén

Toch wil de bondscoach niet te pessimistisch zijn. "Zweden heeft een mooie voetbaltoekomst. We hebben voorlopig geen tweede Zlatan in huis, maar er komt een hele groep spelers aan die heel goed zijn. Ik ben heel positief over de jonge garde die erbij komt. Ze doen het heel goed. De toekomst ziet er goed uit, al verliezen we wel onze grootste ster."

De laatste wedstrijd van Zweden op dit EK is tevens de laatste wedstrijd van Zlatan. En dus hangt alles af van de wedstrijd tegen België, die vanavond om 21.00 uur op het programma staat. Alleen bij een zege verlengt Zweden het EK-abonnement.

Zlatan Ibrahimovic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl