NOS Voetbal

Müller: had voor rust al gelijk met Bale kunnen komen

Het enige wat Duitsland na de 1-0 zege op Noord-Ierland te verwijten valt, is het gebrek aan doelpunten. Thomas Müller is dan ook niet helemaal tevreden, zei hij na afloop van de wedstrijd tegen de ARD. "Ik had in de eerste helft al gelijk kunnen komen in aantal doelpunten met Gareth Bale", grapt Müller, die drie grote kansen miste.

Toch is Müller overwegend positief over de prestatie van de wereldkampioen, die aanvallend veel sterker was dan tegen Polen. "We hebben datgene gedaan, waarop we getraind hebben. Dit was een duidelijke verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Als we zo hongerig blijven, komt het goed."

Gómez: goals bewaren we voor knock-outfase

Doelpuntenmaker Mario Gomez zag de hele wedstrijd twee Noord-Ierse verdedigers om zich heen. "Het kostte me 25 minuten om in de wedstrijd te komen. Ik probeerde die twee 'ossen' te ontregelen, maar dat was niet makkelijk. Het belangrijkste is nu dat we eerste in de poule zijn geworden. Nu komen de belangrijke wedstrijden eraan."

"Het kan beter", benadrukt Müller. "Het missen van die kansen is niet alleen pech, het was ook een deel onvermogen. In een aantal situaties kon het duidelijk beter. Maar al met al ben ik blij dat we een stap voorwaats gemaakt hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl