Foto: Hotel New York
NOS Nieuws

Hotel New York zoekt: vlotte, oudere portier met een verhaal

Een man of vrouw die vol passie kan vertellen over de geschiedenis van Hotel New York, er goed uitziet in pak én minimaal vijftig jaar oud is: dat is de profielschets voor de vacature van 'portier met een verhaal' bij het Rotterdamse hotel.

Naar Amerikaans voorbeeld wordt gezocht naar een echte verhalenverteller die gasten helpt met hun bagage. Het is een nieuwe functie bij het hotel, momenteel zijn er alleen receptionisten aan de balie.

Die zijn vaak een stuk jonger en hebben de geschiedenis niet of minder beleefd. "Daarom zijn we nu op zoek naar het ideale visitekaartje van ons roemruchtige verleden", vertelt Ellen Spoor van Hotel New York.

Foto: Hotel New York
Voormalige hoofdkantoor Holland-Amerika Lijn

"Onze bezoekers willen iemand die vol overgave vertelt over de vele geheimen van ons pand. Van de luxe badkuipen voor de ramen in de oud-directiekantoren tot de kluizen waar het geld van de Holland-Amerika Lijn (HAL) werd bewaard."

Inmiddels zijn er vijftien sollicitaties binnen bij het hotel. De oudste deelnemer is bijna 70 jaar. De kandidaten hebben vrijwel allemaal een passie voor Rotterdam en de historie van de veerdienst en het hotel.

De meeste sollicitanten hebben een familielid dat ooit vertrokken is met de HAL of die gewerkt hebben op de schepen. "Mensen dus die diep verbonden zijn met Rotterdam en de mentaliteit van de stad", benadrukt Spoor. "Een verlegen iemand maakt geen schijn van kans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl