Het hoofdbureau van de Nationale Politie in Den Haag ANP

De voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de Nationale Politie, Frank Giltay, legt definitief zijn functie neer. Giltay was al tijdelijk teruggetreden vanwege een onderzoek naar de uitgaven van de COR en zijn eigen declaraties. De COR wil nog niets zeggen over de reden dat Giltay nu definitief opstapt. Woensdag is er vergadering, waarna er meer bekend zal worden gemaakt.

Er zou vooral veel geld zijn uitgegeven aan etentjes, feesten en reizen. De Telegraaf meldde dat het om tonnen ging. In een persbericht stelde korpschef Akerboom dat er "vragen zijn gerezen bij de doelmatigheid van een aantal uitgaven". 

Giltay deed een stap omdat er naar zijn zeggen "opheldering moest komen over een aantal zaken." Hij zei eerder dat zijn uitgaven niet onrechtmatig waren en deed de verhalen over exorbitante uitgaven af als roddel en achterklap binnen de politie. 

De korpsleiding zegt Giltays besluit om definitief op te stappen te respecteren en de resultaten van het onderzoek af te wachten. Er is nog niets bekend over de toekomst van Giltay bij de politie.

STER reclame