Richairo Zivkovic lijkt een toekomst bij Ajax 1 te kunnen vergeten
NOS Voetbal

Ajax-trainer Bosz laat Zivkovic en Andersen links liggen

Richairo Zivkovic en Lucas Andersen lijken een toekomst in Ajax 1 te kunnen vergeten. Het duo krijgt van trainer Peter Bosz geen kans in de voorbereiding en is maandag aangesloten bij de eerste training van Jong Ajax.

Ook voor Queensy Menig en Sheraldo Becker, beiden afgelopen seizoen verhuurd aan PEC Zwolle, is er geen plaats bij de het eerste elftal van Ajax. Kasper Dolberg, Frenkie de Jong, Robert Muric en Abdelhak Nouri krijgen wel de mogelijkheid om zich te bewijzen.

Zivkovic en Ajax slecht huwelijk

De 19-jarige Zivkovic, die twee jaar geleden met hoge verwachtingen FC Groningen voor Ajax verruilde, lijkt nu echt uit beeld te zijn verdwenen. Het huwelijk tussen de spits en de Amsterdamse club is nooit goed geweest.

In het eerste seizoen in Amsterdam moest Zivkovic zijn opwachting maken in Jong Ajax. Dat deed hij verdienstelijk en hij mocht daarom ook zo nu en dan invallen bij het eerste elftal. Zivkovic speelde in het seizoen 2014/2015 in totaal tien keer in Ajax 1. Het tweede seizoen begon anders. Zivkovic had geen perspectief op speeltijd en werd verhuurd aan Willem II.

Maar ook bij Willem II kon hij het niet waarmaken. Hij werd na een paar wedstrijden als rechtsbuiten gebruikt en hij besloot in de winterstop de club te verlaten. Hij maakte het seizoen af bij Jong Ajax.

Lucas Andersen teleurgesteld

Andersen

De Deen Andersen werd afgelopen seizoen ook verhuurd aan Willem II. Zijn verhuurperiode was wel succesvol. De middenvelder annex aanvaller was met zes doelpunten in dertig wedstrijden belangrijk voor de Tilburgers.

Toch geeft Bosz hem geen kans. En zo lijkt er ook voor Andersen een einde te komen aan zijn periode bij Ajax, waar hij in de zomer van 2012 neerstreek. Hij werd gezien als een speler met een grote toekomst voor zich, maar in vier jaar tijd heeft hij in de ogen van Ajax te weinig progressie geboekt.

Bij Jong Ajax zijn de van Cambuur overgekomen trainer Marcel Keizer en zijn assistent George Ogararu de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Nu nog met Zivkovic, Andersen, Becker en Menig. De vraag is hoe lang zij nog bij Ajax zullen spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl