De cast uit het eerste seizoen ANP

De klassieke tv-serie Cheers wordt binnenkort een toneelstuk. Vanaf september gaat de productie toeren door de VS, te beginnen in - uiteraard - Boston.

Schrijver Erik Forrest Jackson heeft zich gebaseerd op het eerste seizoen van de komedieserie. Daarom maken Sam Malone en Diane Chambers wel hun opwachting, maar ontbreken karakters als Rebecca, Woody en Frasier, die pas later in de serie opdoken. 

Rol voor bezoekers

Van de acteurs die oorspronkelijk in de serie speelden doet niemand mee aan het toneelstuk. In plaats daarvan is gezocht naar acteurs die "de essentie vangen van de iconische oorspronkelijke cast". Er werden nadrukkelijk geen imitatoren gevraagd. 

Fans van de serie krijgen daarnaast de kans echt op bezoek te gaan in het café in Boston "where everybody knows your name". Bij elke voorstelling worden tien mensen geselecteerd die in jaren-80-kleding als figuranten op het toneel een glaasje mogen drinken. 

Negen keer bekeken

Voor hij ging schrijven, bekeek Jackson het eerste seizoen negen keer. Hij zegt tegen persbureau AP dat hij dicht bij het oorspronkelijke script blijft, maar er wel een eigen draai aan geeft. 

"Ik heb het eerste seizoen in een grote ketel gegooid en de essentie eruit gedistilleerd. De relatie tussen Sam en Diana blijft de hoofdlijn, maar voelt wel fris."

Cheers werd van 1982 tot 1993 uitgezonden op tv. De serie won 28 Emmy's en zes Golden Globes en leidde tot twee spin-offs, The Tortellis en het veel succesvollere Frasier. 

STER reclame