1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
@mrbrendancox
NOS Nieuws

Al miljoen euro opgehaald na dood Jo Cox

Er is al ruim een miljoen euro opgehaald door de nabestaanden van Jo Cox. De familie wil het geld inzetten voor goede doelen die de vermoorde politica na aan het hart lagen.

In drie dagen tijd doneerden ruim 25.000 mensen geld aan de actie die kort na haar dood werd opgezet. Streefbedrag is een miljoen pond, 1,25 miljoen euro.

Dit is een prachtige nalatenschap waar jullie allemaal deel van uitmaken.

Familie Cox

Het geld gaat naar drie benefietorganisaties die zich inzetten voor thema's waar Cox zich ook hard voor maakte: vrede in Syrië, eenzaamheid en de strijd tegen extremisme.

"We staan versteld van alle solidariteit en liefde voor Jo en waar zij voor stond. Blijf de boodschap wijd en zijd verspreiden", laat de familie weten op de pagina. "Dit is een prachtige nalatenschap, waar jullie allemaal deel van uitmaken."

Herdenkingen

Later komen de organisaties met een concrete invulling voor het gedoneerde geld.

Aanstaande woensdag, de dag dat de 42e verjaardag van Cox zou zijn geweest, worden wereldwijd herdenkingen voor de politica georganiseerd. Onder andere in Londen, Washington en Brussel komen mensen bij elkaar.

"Jo meende dat we meer gemeen hebben dan ons verdeelt en ze is vermoord om die mening", schrijft de familie in de uitnodiging. "Laten we Jo's boodschap verder uitdragen. We zullen haat met liefde beantwoorden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl