NOS Voetbal

Streppel alweer aan de bak met Heerenveen

Heerenveen traint weer voor nieuw seizoen

Jurgen Streppel heeft het niet getroffen. De trainer was nog tot ver in mei in touw om Willem II via de nacompetitie voor de eredivisie te behouden, terwijl zijn nieuwe werkgever, sc Heerenveen, de eerste club is die de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Meer dan twee weken vakantie zat er niet in...

Maar klagen doet de oefenmeester niet. De stemming bij de Friezen zit er immers meteen al goed in, getuige ook de 13.000 seizoenkaarten die er reeds van de hand zijn gegaan. "Het bruist hier", constateert hij op de door vele fans bezochte eerste trainingsdag. "Het is aan ons om daar een vervolg aan te geven. Laten we hopen dat we een aantal nieuwe spelers kunnen halen. Dan belooft het veel goeds."

Erg jong

Heerenveen heeft zijn zinnen gezet op een ervaren man op het middenveld, terwijl de ploeg ook nog wel een productieve spits kan gebruiken. Want voorin liep het afgelopen jaar lang niet altijd gesmeerd met afwisselend Mitchell te Vrede en Henk Veerman in de punt van de aanval.

"We hebben een heel erg jong elftal", motiveert Streppel zijn wens om vooral ook ervaring in de ploeg te halen. "Er is zelfs een jongen van vijftien bij, een geweldig talent. Keeper Erwin Mulder is de oudste, volgens mij, en die is midden twintig. Het elftal is eigenlijk te jong om constant te presteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl