Ravage na de explosie bij de brand in Schiedam
NOS NieuwsAangepast

Gewonden na zware explosie bij grote brand in Schiedam

In Schiedam zijn drie brandweerlieden gewond geraakt bij het blussen van een brand in een bedrijvencomplex. Twee van hen liepen beenletsel op toen in het brandende pand een zware explosie was en de voorgevel werd weggeblazen. De hulpverleners zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De explosie was rond 01.15 uur en werd veroorzaakt door rookgas, zegt de politie. Zo'n explosie kan voorkomen bij een brand die zich snel ontwikkelt. De stoffen die bij de brand vrijkomen ontploffen dan.

Ook een monteur van een infrabedrijf raakte lichtgewond; hij kon samen met een van de brandweermannen ter plekke worden behandeld.

Brandweermannen gewond bij bluswerk in Schiedam

De brand woedde in een loods in Schiedam-Noord. In het pand waren een autoverhuurbedrijf, een makelaarskantoor en een praktijk voor fysiotherapie gevestigd. Delen van het gebouw zijn ingestort.

De brandweer had het vuur na vijf uur onder controle. Een klein deel van het pand is volgens een woordvoerder gered. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit en doet daarom forensisch onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl