Cristiano Ronaldo Getty Images

Portugal heeft ook zijn tweede duel op het EK in Frankrijk niet weten te winnen. Na de 1-1 tegen IJsland bleef de ploeg in het Parc des Princes op 0-0 steken tegen Oostenrijk. Zelfs een strafschop was niet aan de Portugezen besteed; Cristiano Ronaldo miste die uitgelezen kans op een treffer.

Oostenrijk kreeg via aanvaller Martin Harnik (kopbal naast) nog wel de eerste kans, maar in het vervolg was Portugal heer en meester. Ricardo Quaresma en André Gomes zorgden vanaf de flanken voor gevaar, alleen in de afronding ging het telkens mis. 

Nani en Cristiano Ronaldo, die met 128 interlands Luis Figo afloste als recordinternational van Portugal, kregen beiden drie goede kansen. De paal, doelman Almer of een foutief afgesteld vizier stonden succes echter in de weg. 

EK 2016: Portugal-Oostenrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vlak voor en vlak na rust zorgde Oostenrijk zowaar voor een hachelijk moment. Vieirinha redde op de lijn bij een vrije trap van David Alaba en Rui Patricio keepte alert bij een knal van Stefan Ilsanker. De Portugezen namen snel het heft weer in handen en opnieuw zorgde Ronaldo voor het meeste gevaar. Hij stuitte twee keer op doelman Almer en verprutste twee vrije trappen. 

In totaal legde hij op EK's en WK's al 36 keer aan voor een vrije trap en nog nooit was het raak. Een kwartier voor tijd kreeg Ronaldo de grootste kans. Na te zijn vastgehouden, schoot hij de bal vanaf de stip tegen de paal. Kort daarna scoorde hij wel, maar de sterspeler stond buitenspel. Het eindigde zoals het begon: 0-0.

Statistieken Portugal-Oostenrijk

STER reclame