NOS Voetbal

Van Breukelen: fysiek en mentaal beter worden

Van Breukelen: fysiek en mentaal beter worden

Het Nederlandse voetbal moet op een hoger plan gebracht worden. Dat is de uitdaging van de nieuwe technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen.

In het EK-programma Studio France van de NOS legde de Europees kampioen van 1988 uit hoe hij het KNVB-rapport ‘Winnaars van Morgen’ wil gaan uitvoeren. "We moeten fysiek sterker worden en mentaal groeien", aldus de nieuwe technisch directeur van de KNVB in Studio France.

"We moeten zorgen dat spelers beter worden opgeleid, trainers beter worden opgeleid, in combinatie met gebruik van technologie en wetenschap".

Als voorbeeld noemt hij de Spaanse aanvoerder Sergio Ramos, vrijdag. "Die man laat meteen zien dat hij er is."

'Ook Blind op mijn bordje'

Op 1 juli begint de voormalig keeper van Oranje aan zijn nieuwe baan. "Ik ga eerst rustig kijken en met mensen in het veld praten. Wat ligt er, wat hebben we? De KNVB-campus moet weer een voetbaluitstraling krijgen. De V van KNVB moet weer echt voor Voetbal staan."

Van Breukelen wordt als technisch directeur verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken bij de KNVB. Dat betekent dat hij ook beslist over het lot van bondscoach Danny Blind, zo erkent hij. "Dat zal ook op mijn bordje terechtkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl