NOS Voetbal

Opgelucht FC Twente: even van dit gevoel genieten

Jacobs: opgelucht, maar nu bergen werk verzetten

FC Twente is heel erg opgelucht dat de club toch in de eredivisie blijft. "We gaan even van dit gevoel genieten", heeft Onno Jacobs op een persconferentie laten weten.

Onder luid applaus van fans, medewerkers en journalisten kwam de interim-directeur van FC Twente de zaal binnen. De afgelopen maanden leerde de pers Jacobs vooral kennen als de man die het slechte nieuws bracht. Tot vandaag.

We beseffen dat nederigheid op zijn plaats is.

Onno Jacobs

"Om 14.00 uur kregen we een bericht van onze advocaat met daarin één woord: 'gewonnen'. Ik heb vandaag vreugdetranen gezien. We willen nu dit nare hoofdstuk definitief afsluiten. Maar tegelijkertijd beseffen we ook dat nederigheid op zijn plaats is", aldus Jacobs, die een felicitatie ontving van KNVB-directeur Bert van Oostveen.

Geen Almere City, Telstar en FC Emmen, maar dus gewoon Ajax, Feyenoord en PSV volgend seizoen in Enschede op bezoek. Toch is er niet alleen maar reden om te juichten bij Twente. Jacobs: "We hebben een ongelooflijke achterstand opgelopen in de voorbereiding."

Fans van FC Twente vallen elkaar in de armen voor het stadion

Hij vervolgt: "Op sportief, financieel en organisatorisch gebied moeten we bergen werk gaan verzetten. En we staan nog steeds onder curatele, maar gezien de gemaakte afspraken hebben we er vertrouwen in dat het goedkomt."

Jacobs blijft ook volgend seizoen bij Twente. Nu de club niet degradeert gaat hij samen met Jan van Halst de directie vormen. De club wilde de oud-speler al eerder benoemen, maar vanwege de onzekerheid ging dat niet. Komende week wordt Van Halst officieel benoemd.

Begroting omlaag

Het nieuwe duo beschikt komend jaar over minder financiële middelen dan nu. De begroting gaat met 8 miljoen omlaag: van 36 naar 28 miljoen euro. Dat gaat ten koste van een aantal banen in Enschede.

FC Twente begint het nieuwe seizoen, in de eredivisie dus, op zaterdag 6 augustus in eigen huis tegen Excelsior.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl