De panden die aan Öztürk werden verkocht
NOS Nieuws

Raad van toezicht Daelzicht stapt op

De raad van toezicht van de Limburgse zorginstelling Daelzicht stapt op. De instelling kwam deze week in het nieuws, omdat het interim-bestuur onderzoek laat doen naar de verkoop in 2011 van panden aan het Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk, die toen raadslid in Roermond was.

In een persverklaring laat de voorzitter weten dat de raad opstapt om de rust in de organisatie te laten terugkeren. Volgens 1limburg.nl heeft de ondernemingsraad van Daelzicht vorige week het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd, omdat die de afgelopen jaren zijn werk niet goed zou hebben gedaan.

De leden van de raad vertrekken gefaseerd, zodat de continuïteit van de organisatie niet in gevaar komt.

Onderzoek

Het interim-bestuur van Daelzicht laat onderzoek doen naar beschuldigingen van vriendjespolitiek door leden van de voormalige raad van bestuur. Ook loopt er een onderzoek naar de verkoop van twee panden door de stichting aan Öztürk in 2011.

Volgens berichten in de media kon Öztürk de panden tegen een relatief lage prijs kopen, omdat het College Sanering Zorginstellingen niet op de hoogte was gesteld van een aanstaande wijziging van het bestemmingsplan.

Omdat een van de panden daarna een horecabestemming kreeg, zou Öztürk tienduizenden euro's winst hebben gemaakt op de verkoop van de panden. Het Tweede Kamerlid spreekt tegen dat hij door vriendjespolitiek en fraude geld heeft verdiend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl