ANP
NOS Nieuws

Heibel over verkoop merknamen van V&D

Er is onvrede over de verkoop van de rechten van de merknamen van V&D. Die rechten zijn door de curatoren van het failliete warenhuis vorige week verkocht aan CoolCat-baas Ronald Kahn. Maar Marc Vroom, een achterneef van de oprichter van het warenhuis, heeft een klacht ingediend bij de rechtbank over het verkoopproces, schrijft het AD. Vroom had het merk V&D willen kopen, samen met een bevriende ondernemer Richard Otto.

Een woordvoerder van de curatoren van V&D ontkent desgevraagd tegen de NOS dat het proces niet eerlijk zou zijn verlopen, zoals Vroom en Otto beweren. Volgens hem hebben de curatoren nog niets gehoord van een klacht, "terwijl ze dat normaal gesproken direct gehoord zouden hebben van de rechter-commissaris".

"Honderdduizenden euro's"

De partners hadden niet alleen interesse in de naam V&D, maar ook in merken' als Prijzencircus, Schoolcampus en kledingmerk Soho, zegt Otto in het AD. Volgens hem hadden ze honderdduizenden euro's alleen al over voor het merk V&D, maar nooit een eerlijke kans hebben gehad. Daarom hebben ze gisteren bij de rechtbank in Amsterdam een klacht ingediend tegen de curatoren, aldus de krant. Volgens de ondernemers hebben de curatoren hen volledig buiten het onderhandelingsproces gehouden, waardoor ook de schuldeisers zijn gedupeerd.

De woordvoerder van de curatoren bevestigt dat Richard Otto inderdaad zijn interesse kenbaar heeft gemaakt, maar alleen voor het merk V&D en dus niet voor andere merken. "Er was heel veel interesse. Er zat van alles tussen: van eenregelige e-mails tot uitgewerkte voorstellen. De curatoren hebben een voorselectie gemaakt. Alleen met de partijen die de meest uitgewerkt plannen hadden, zijn zij om de tafel gegaan." Volgens hem stond in het bericht dat Otto stuurde niet welke prijs hij wilde betalen voor het merk V&D.

Honderden merken

Kahn en mede-overnemer Ronald van Zetten kochten de honderden merken en alle intellectuele eigendomsrechten die onder V&D vielen. Ze hebben daar volgens de woordvoerder miljoenen euro's voor betaald.

Kahn, die de naam V&D kocht, samen met Jaco Scheffers en voormalig Hema-topman Ronald van Zetten, wil een nieuwe internetwinkel opzetten met de naam V&D. De drie achten het zelfs mogelijk dat in de toekomst weer een aantal V&D-winkels wordt geopend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl