Zien we Zlatan Ibrahimovic ook terug op de Olympische Spelen?
NOS Voetbal

Ibrahimovic in olympische voorselectie Zweden

De kans dat Zlatan Ibrahimovic deze zomer ook te bewonderen is bij de Olympische Spelen is groter geworden. De 34-jarige Ibrahimovic is door bondscoach Hakan Ericson opgenomen in de Zweedse voorselectie voor Rio de Janeiro.

Ook Muamer Tankovic (AZ) en Simon Tibbling (FC Groningen) maken deel uit van de selectie. Ericson heeft in totaal dertig namen doorgegeven, daarvan moet hij er nog acht schrappen.

Dispensatie

Het olympische voetbaltoernooi wordt gespeeld met spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1993, maar elke bondscoach heeft het recht om drie oudere dispensatiespelers mee te nemen.

De 34-jarige Zlatan is de voornaamste kandidaat. Ludwig Augustinsson (FC Kopenhagen) en Victor Nilsson Lindelöf (Benfica) zijn de andere twee opties voor een dispensatieplek.

Europees kampioen

Zweden werd vorig jaar in Tsjechië Europees kampioen onder 21 jaar en dwong daarmee kwalificatie af voor de Olympische Spelen. In Rio stuit de ploeg in de groepsfase op Colombia, Japan en Nigeria.

Of Zlatan daadwerkelijk zal aantreden op de Spelen, ligt ook aan zijn nieuwe club. De ster nam deze zomer afscheid van Paris Saint-Germain en wordt genoemd bij Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl