Prins William is als eerste Britse royal op de cover van een homoblad verschenen. William is de tweede in lijn voor de troonsopvolging in het Verenigde Koninkrijk. 

Attitude is het belangrijkste homoblad in Groot-Brittannië. William had voorafgaand aan een interview een ontmoeting met een groep homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, met wie hij sprak over discriminatie en pesterijen. 

Na afloop gaf William een verklaring af, waarin hij zei dat niemand pesterijen vanwege zijn of haar seksualiteit hoeft te accepteren. "Je zou trots moeten zijn op wie je bent en je nergens voor moeten schamen."

Attitude staat bekend om het binnenhalen van exclusieve interviews en omslagfoto's met beroemdheden. Op de eerste uitgave in 1994 stond Boy George op de cover, daarna volgden nog tientallen beroemdheden. Vaker wel dan niet zijn de mensen op de omslag van het blad hetero. Ook politici zijn in het blad te vinden, met Tony Blair in 2005 als eerste. Ook zijn opvolger David Cameron heeft een interview gegeven aan Attitude.

STER reclame