Clinton op een campagnebijeenkomst in Pittsburgh EPA

Hillary Clinton heeft de laatste voorverkiezing bij de Democraten overtuigend gewonnen. In Washington D.C. waren twintig gedelegeerden te winnen, een klein aantal dus. Clinton krijgt er zestien, haar tegenstander Bernie Sanders vier. 

Daarmee heeft Clinton al met al 2219 gedelegeerden achter zich, waar er 2383 nodig zijn voor de nominatie. Sanders heeft de steun van 1832 gedelegeerden. 

Het verschil wordt gemaakt door de zogenoemde 'superdelegates', partijleden die mogen stemmen op wie ze willen. Als die worden meegeteld is het verschil tussen Clinton en Sanders veel groter: 2800 tegen 1881. 

Tijdens het tellen van de stemmen in Washington hebben de twee elkaar anderhalf uur gesproken, maar over de uitkomst daarvan is niets bekend gemaakt. Nu de voorverkiezingen voorbij zijn, kunnen de Democraten zich gaan opmaken voor de partijconventie, over ruim een maand in Philadelphia.

Videotoespraak

Bernie Sanders heeft altijd volgehouden dat hij in elk geval tot de voorverkiezing in Washington D.C. in de race zou blijven. Na zijn verlies daar liet hij weten dat hij donderdagavond een videoboodschap zal verspreiden.

STER reclame