NOS Nieuws

Rellende Rus maakt zelf beelden van geweld in Marseille

Op YouTube zijn beelden verschenen van hooligans die huishouden in het centrum van Marseille. De camera wordt gedragen door een man met een groen-wit gestreepte korte broek. Vermoedelijk is hij een Russische hooligan.

De video begint met een rennende groep. De man met de camera kiest een terrasstoel om mee te gooien. Een van zijn maten tilt een terrastafel boven zijn hoofd. Dan slaan ze linksaf om iemand een klap te geven. Verderop wordt iemand gevloerd en besprongen.

Russische hooligan draagt camera tijdens rellen

De man met de camera rent naar iemand anders die op de grond door meerdere mannen in elkaar getrapt wordt. De benen in de gestreepte korte broek wurmen zich tussen de groep door om ook een schop uit te delen.

In het filmpje worden daarna nog meerdere mensen aangevallen. Het is niet duidelijk wanneer de beelden zijn gemaakt. Afgelopen zaterdag kwam het rond de EK-wedstrijd tussen Rusland en Engeland tot ongeregeldheden in het stadion en de binnenstad van Marseille.

De Franse politie heeft vandaag 43 Russische supporters opgepakt voor hun aandeel in de rellen. Ze zaten in een bus, die bij Cannes aan de kant werd gezet door de politie. Volgens Franse media worden ze vervolgd of het land uitgezet.

Franse overheid treedt op tegen Russische hooligans

De Franse premier Valls zei eerder al dat Frankrijk een aantal Russische voetbalsupporters zal uitzetten. Volgens een officier van justitie is er een groep van 150 Russische vechtersbazen in Frankrijk die "zeer goed getraind zijn in razendsnelle en zeer gewelddadige acties".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl