Willem II huurt Schuurman van Feyenoord

Jari Schuurman in actie bij Jong Feyenoord. Hij speelt volgend seizoen op huurbasis voor Willem II ANP Pro Shots

Feyenoord verhuurt Jari Schuurman komend seizoen aan Willem II. De 19-jarige middenvelder komt in Rotterdam weinig aan spelen toe en mag daarom ervaring opdoen in Tilburg. Zijn contract bij Feyenoord loopt nog tot 2020.

Schuurman maakte afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie van Feyenoord. In de laatste competitiewedstrijd tegen NEC maakte hij als invaller zijn officiƫle debuut voor de Rotterdamse club.

De trainer, Erwin van de Looi, speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor Willem II.

Jari Schuurman

"Voor Jari is het belangrijk dat hij minuten gaat maken op het hoogste niveau, om zo een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. "Jari is een groot talent, maar had afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op zijn positie."

De middenvelder zelf is blij met de kans die hij krijgt. "Ik heb er ontzettend veel zin in om in Tilburg aan de slag te gaan. De trainer, Erwin van de Looi, speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor Willem II. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen."

Handhaving

Willem II eindigde vorig seizoen op de zestiende plaats in de eredivisie. Via de play-offs handhaafde de ploeg zich in de eredivisie. Trainer Jurgen Streppel nam daarna afscheid, hij gaat aan de slag bij sc Heerenveen. Van de Looi, die overkwam van FC Groningen, werd als opvolger aangesteld.

STER Reclame