Madonna in haar gouden korset tijdens de 'Blond Ambition-tour'
NOS Nieuws

Madonna's 'korset met puntborsten' geveild in Londen

Het Britse modeveilinghuis Kerry Taylor uit Londen veilt vandaag het gouden korset van Madonna, dat misschien wel het bekendste lingeriestuk is dat de Amerikaanse popster ooit heeft gedragen.

Madonna droeg het door Jean Paul Gaultier ontworpen kledingstuk begin jaren 90 tijdens haar 'Blond Ambition-tour'. Volgens lingerieontwerpster Marlies Dekkers heeft 'het korset met de puntborsten' een iconische waarde.

"Ik zie het echt als het begin van de derde feministische golf. Na de tweede golf kwam Madonna terug met een geheel gespierd lichaam en met borsten als wapens", zegt Dekkers in het NOS Radio 1 Journaal. "In een keer had een vrouw de controle helemaal in handen en had ze de macht over haar eigen lichaam. Daar staat dat korset voor en daarom is het heel betekenisvol."

Revolutionair

Ook droeg Madonna haar korsetten niet langer meer onder een jurk, maar trad ze erin op tijdens concerten en in videoclips. "Zij maakte onderkleding tot bovenkleding. Op het gebied van lingerie was dat echt revolutionair", zegt Dekkers. "Het korset had zowel betekenis voor het feminisme als voor de lingeriebranche."

Experts denken dat het korset zo'n 35.000 euro zal opleveren. "Dat is het absoluut waard. Het is een prachtig stuk", aldus Dekkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl