Een wedstrijd tussen PEC Zwolle en NEC, vorig seizoen
NOS Voetbal

NEC en PEC Zwolle openen eredivisie

In Nijmegen beginnen NEC en PEC Zwolle op vrijdag 5 augustus aan het nieuwe seizoen in de eredivisie. Dat blijkt uit het concept-competitieprogramma van de KNVB. Landskampioen PSV gaat in de openingsronde op bezoek bij FC Utrecht. Nieuwkomer Sparta begint tegen Ajax.

Direct na de eerste groepswedstrijd in de Champions League moet PSV aan de bak in de eerste topper van het seizoen. De Eindhovenaren spelen half september tegen Feyenoord. De eerste Klassieker wordt op zondag 23 oktober gespeeld. In De Kuip speelt Feyenoord tegen Ajax.

Toppers en klassiekers

DatumThuisUit
16-18 septemberPSVFeyenoord
21-23 oktoberFeyenoordAjax
16-18 decemberAjaxPSV
24-26 februariFeyenoordPSV
1-2 aprilAjaxFeyenoord
21-23 aprilPSVAjax

Excelsior opent de competitie tegen FC Twente óf De Graafschap. Beide ploegen staan nog in het programma van de KNVB. De bond wacht voor de definitieve indeling op de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken. Ook in de Jupiler League staan Twente en De Graafschap beide ingevuld.

Heerenveen begint training

sc Heerenveen gaat op bezoek bij AZ in de eerste ronde. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden beginnen de Friezen komende zaterdag al met voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl