Graziano Pellè beslist het duel tegen België met een snoeiharde volley
NOS Voetbal

België verslikt zich in sluwe Italianen

Italië heeft op het EK in Frankrijk de topper in groep E gewonnen. In het Stade des Lumières in Lyon werd België verdiend met 2-0 verslagen.

De Belgen konden hun rol als een van de favorieten voor rust niet waarmaken. Aan balbezit geen gebrek, maar zodra het doel in zicht kwam, struikelde er een Rode Duivel over de eigen benen. Kevin De Bruyne voorop. De ster van Manchester City oogde zeer gespannen en strooide met mislukte passjes.

De aanvallen van de geslepen Italianen waren weliswaar spaarzamer, maar veel gevaarlijker. De 1-0 was er zelfs een om in te lijsten: Emanuele Giaccherini nam de bal - na een prachtige lange pass van Leonardo Bonucci - kundig aan en rondde bekwaam af. Graziano Pellè had er met een kopbal zelfs 2-0 van kunnen maken, maar zijn inzet ging naast.

  • Pro Shots
    Emanuele Giaccherini faalt niet oog in oog met de Belgische doelman Thibaut Courtois
  • Pro Shots
    Emanuele Giaccherini viert zijn doelpunt tegen de Belgen met aangever Leonardo Bonucci
  • NOS
    Bondscoach Antonio Conte liep een bloedneus op bij het vieren van de openingstreffer van Italië

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld, maar het eerste goede passje van De Bruyne leverde de Belgen direct een levensgrote kans op: Romelu Lukaku was de ontvanger en de spits van Everton schoot de bal rakelings langs de kruising.

Die kans was de opmaat naar een periode waarin alle defensieve opdrachten even overboord gegooid werden. In de omschakeling was Pellè opnieuw gevaarlijk met een kopbal, maar dit keer redde doelman Thibaut Courtois. Vervolgens werd Gianluigi Buffon onder vuur genomen door Eden Hazard.

Pas in de slotfase liet De Bruyne zijn tweede goede pass aantekenen en opnieuw werd het gevaarlijk: invaller Divock Origi kopte net over. Aan de andere kant redde Courtois knap op een uithaal van Bonucci. De Belgen oogden fitter en zorgden in de laatste minuten voor een paar hachelijke situaties voor het Italiaanse doel, maar de Azzurri hielden stand.

Sterker nog, in de 93ste minuut bezegelde Pellè het lot van de Belgen: met een snoeiharde volley liet hij Courtois kansloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl