SQ Vision
NOS Nieuws

Weer wateroverlast in zuiden en noorden

Verschillende plaatsen in het noord- en zuidoosten van Nederland hebben opnieuw te kampen met wateroverlast als gevolg van extreme regenval. In Eindhoven viel bijna 30 millimeter, de helft van wat er normaal valt in een maand.

In tunnels in de binnenstad zijn enkele auto's stilgevallen, waarschijnlijk doordat er water in de motoren is gekomen. Ook in Hulsel en Vught werd aan het einde van de middag een wolkbreuk gemeld en stond het water soms centimeters hoog in de straten.

De Groningse plaatsen Ten Post en Loppersum hebben eveneens te maken met wateroverlast. In Loppersum kwamen auto's vast te staan in de watermassa en liepen seniorenwoningen onder. De tien bewoners moeten volgens RTV Noord de nacht elders doorbrengen.

Buienfront

Het buienfront trok de afgelopen uren over Nederland richting het oosten. Rond 20.00 uur waren er vooral in Drenthe nog zware buien. In de loop van de avond neemt de buiigheid af.

De laatste weken leidde hevige regenval vaker tot problemen, vooral in het zuidoosten. Sinds 1 april is in Noord-Limburg lokaal tot 120 millimeter meer regen gevallen dan gemiddeld. In delen van het westen en noordwesten viel juist 120 millimeter minder.

KNMI
Neerslag juni 2016

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl