NOS Nieuws

Duiker overlijdt na duik rond Noordzeewrak

Op de Noordzee is gisteren een duiker uit Zuidwolde (Drenthe) om het leven gekomen. De vrouw van 64 dook met andere watersporters rond een scheepswrak op de zeebodem, zo'n 75 kilometer uit de kust van IJmuiden. Toen ze richting het wateroppervlak steeg, werd ze onwel.

De vrouw, die volgens de politie een ervaren duiker was, werd door andere duikers aan boord van een schip gebracht. Daar is geprobeerd haar te reanimeren. De vrouw overleed korte tijd later aan boord van een traumahelikopter.

Wat er precies is misgegaan, wordt onderzocht. De politie kijkt daarbij ook naar de duikspullen van de vrouw, al zijn er volgens een woordvoerder geen aanwijzingen dat die problemen hebben veroorzaakt. Mogelijk is de vrouw overleden aan gevolgen van de caisson- of duikersziekte. Die treedt op als iemand te snel stijgt en het lichaam de grote drukverschillen niet aankan.

Grevelingenmeer

De vrouw is de tweede duiker die afgelopen weekend overleed. In het Grevelingenmeer kwam een man van 59 om het leven, die eveneens een duik maakte bij een scheepswrak. De man was onder water zijn duikpartner kwijtgeraakt. Gisteren werd zijn lichaam gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl