Een archieffoto van het strand bij Punta Cana
NOS Nieuws

Nederlands stel omgekomen op huwelijksreis

Twee jonge Nederlanders zijn gisteren om het leven gekomen tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt hun dood. Het gaat om een 31-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Voorburg.

Het stel had zaterdag een reguliere dagexcursie naar een natuurgebied gemaakt, samen met veel andere toeristen, zegt een woordvoerder van reisorganisatie TUI. Bij terugkomst in het hotel hebben de twee daar nog gegeten. Ze verbleven in het gebied Punta Cana.

"De vrouw werd 's nachts niet goed. Ze heeft toen eerst de hotelarts bezocht. Die dacht aanvankelijk dat ze iets verkeerds had gegeten, maar al snel zijn ze doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis."

Beiden zijn in het ziekenhuis overleden. Het is onbekend wanneer de klachten van de man zijn ontstaan. Ook is niet bekend wat de klachten van de twee precies waren. Voor zover de reisorganisatie kon achterhalen, hadden andere mensen die op de excursie waren geweest geen klachten.

Doodsoorzaak onbekend

"Naar de doodsoorzaak wordt nog gezocht", zegt de TUI-woordvoerder. "De lichamen zijn vanmorgen overgebracht naar de hoofdstad Santo Domingo, voor nader onderzoek." Het kan nog enige tijd duren voordat er meer duidelijkheid is.

Familieleden van het echtpaar zijn onderweg naar de Dominicaanse Republiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl